Technische trends van 2018 om in de gaten te houden

door | mei 24, 2021

Technische trends van 2018 om in de gaten te houden

door | mei 24, 2021 | Blog | 0 Reacties

Technologie is tegenwoordig in vrijwel elk facet van het bedrijfsleven doorgedrongen. Kunstmatige intelligentie (AI), het internet der dingen (IoT) en zelfs cryptocurrencies zijn gearriveerd om organisatiestrategieën te transformeren. Maar hoewel sommige hiervan nog geen onderdeel moeten worden van de algemeen aanvaarde bedrijfspraktijk, gaan de gedachten al uit naar wat volgend jaar inhoudt op het gebied van innovatie.

Een interessant concept dat door Gartner is bedacht, is dat van de intelligent digitaal gaas . Dit verwijst in wezen naar het ‘verstrengelen van mensen, apparaten, inhoud en diensten’. Deze worden mogelijk gemaakt door digitale modellen, zakelijke platforms en een intelligente reeks services die digitale zaken ondersteunen.

Het is deze focus op digitaal die de basis van veel bedrijven in de afgelopen 12 maanden naar een meer geïntegreerd niveau heeft getild. De mesh weerspiegelt ook het belang van het opnieuw uitvinden van de organisatie op een digitale manier. Hoewel de verleiding bestaat om het te beschouwen als een ‘rip-and-replace’-manier om dingen te doen, moeten besluitvormers meer genuanceerde benaderingen omarmen die helpen om digitaal geleid te worden.

Veel van deze focus zou moeten liggen op de ontwikkeling van meeslepende ervaringen die wat er in de online wereld gebeurt, combineren met producten en diensten in de echte wereld. De mate waarin mensen, bedrijven, apparaten, inhoud en services al zijn gekoppeld, betekent dat een bedrijf moet kijken naar oplossingen die helpen bij het begrijpen van deze verbindingen en de bijbehorende gegevens die het genereert.

Sociale heruitvinding

Als de afgelopen 18 maanden ons één ding hebben laten zien, dan is het de onwil om het delen van content op het eerste gezicht te accepteren. De toename van nepnieuws en mensen die over het algemeen de neiging hebben om informatie uit dubieuze bronnen te delen, zullen waarschijnlijk leiden tot een terugkeer naar meer media-centrische netwerken.

Dit zal traditionele mediaorganisaties helpen momentum op te bouwen en vaker voor te komen in nieuwsfeeds. Dit betekent natuurlijk ook dat de relevantie van content nog belangrijker wordt dan voorheen. Organisaties moeten in staat zijn om specifieke inhoud (en oplossingen) te ontwikkelen die geschikt zijn voor al hun belanghebbenden. Delen en leuk vinden maken plaats voor engagementen en discussies.

Automatisering

De verwachting is dat AI (of machine learning) meer geïntegreerd zal worden in bedrijfsprocessen en -systemen. In plaats van banen te vervangen, zal dit resulteren in een meer geautomatiseerde manier om de efficiëntie te verbeteren, waardoor mensen de kans krijgen om hun vaardigheden te verfijnen en specialisten te worden (met generalistische expertise).

Door machine-learning onderdeel te laten uitmaken van de werkomgeving, zullen veel van de administratief zware functies worden geautomatiseerd. Werknemers kunnen dat vervolgens toepassen en een niveau van verfijning introduceren in zaken als analyse en rapportage die ze voorheen niet konden doen vanwege tijdgebrek en andere beperkingen.

Of het nu gaat om opkomende of bestaande trends, bedrijven moeten bereid zijn om die te omarmen die relevant zijn voor de strategische doelstellingen van de organisatie. Het heeft geen zin om ‘glimmend nieuw speelgoed’ te implementeren als er geen businesscase voor is of als het geen noemenswaardige waarde toevoegt.

Het verfijnen van bestaande systemen en het adopteren van nieuwe en het gebruik van deze hybride omgeving om voortdurend te innoveren, zou de basis moeten zijn voor 2018 en de voorbereiding op zijn verschuivingen.

Archives

Related Articles