PBT Group – Dataspecialisten die goed thuis zijn in modellen voor werken op afstand

door | mei 24, 2021

PBT Group – Dataspecialisten die goed thuis zijn in modellen voor werken op afstand

door | mei 24, 2021 | Blog | 0 Reacties

Hoewel oplossingen voor werken op afstand en de uitdagingen van het managen van teams die niet op kantoor zijn, voor veel organisaties in verschillende sectoren een plotselinge realiteit zijn geworden als gevolg van de COVID-19-pandemie, heeft PBT Group South Africa zijn klanten kunnen blijven ondersteunen op afstand zonder een slag over te slaan.

“Onze strategie en capaciteit voor werken op afstand begon iets meer dan 10 jaar geleden, in 2010, na de succesvolle implementatie van onze eerste geïntegreerde datawarehouse-oplossing voor een bekend Zuid-Afrikaans mobiel bedrijf”, zegt Ken Wood, CEO van PBT Group South Africa. en Europa.

Deze oplossing en nog twee succesvolle data-implementaties voor hetzelfde bedrijf werden ter plaatse geïmplementeerd, waarbij teams in het land woonden en werkten. Echter, met een explosie van data-oplossingsvereisten en de vraag om een gestandaardiseerde oplossing te implementeren in 20 andere landen in Afrika en het Midden-Oosten, heeft PBT Group innovatief gekeken naar werken op afstand – en behaalde groot succes.

“Onze capaciteiten om op afstand te werken, kregen een grote vlucht”, zegt Wood. “En we namen de taak op ons om levering op afstand onder de knie te krijgen terwijl we over verschillende locaties werkten, waarbij we met succes de verschillende uitdagingen beheersten die verschillende locaties en werken op afstand met zich meebrachten.”

Door op afstand te werken in zoveel verschillende regio’s en de hoge kwaliteits- en klantenservicenormen te handhaven, was er een snelle leercurve. Naast de verwachte uitdagingen rond het spreken van verschillende talen, had elk land zijn eigen unieke omstandigheden, zijn eigen unieke gegevens en soms unieke vereisten in het land.

Ondanks de vele hindernissen was PBT Group South Africa in staat om de specifieke vereisten van elke operatie te interpreteren en aan te passen, en om data-analyse, oplossingsarchitectuur, adaptieve datamodellering (wat de kern is van een metadatagestuurde oplossing) en data-engineering, testen te bieden. , implementatie en algemeen projectmanagement.

De consultants van het bedrijf werkten op elk moment op afstand vanuit 30 verschillende locaties en centra, pasten zich snel aan aan elke unieke reeks omstandigheden en vereisten en leerden gaandeweg waardevolle lessen. Deze lessen worden voortdurend toegepast en aangepast aan nieuwe projecten, zodat het bedrijf voorop blijft lopen op het gebied van levering op afstand – ongeacht de omstandigheden.

De werkervaring van de Groep op afstand beperkt zich zeker niet tot Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft onlangs data-engineering, modellering, analyse en agile managementvaardigheden geleverd aan een toonaangevende fabrikant van gemaksvoedsel in het VK, om gegevens te consolideren die voortkwamen uit de groei van de acquisitie van het bedrijf. PBT Group haalde gegevens uit verschillende siled ERP-, productie-, leveranciers- en productbeheersystemen om een geconsolideerde zakelijke datamart op te bouwen.

Het project werd geleid door de Europese dochteronderneming van de Groep (gelanceerd in 2018) en ondersteund door het Zuid-Afrikaanse bedrijf, via een zeer effectief samenwerkingsmodel. Het totale team varieerde van 18-30 mensen tijdens de fasen van het project, wat niet alleen aantoonde dat werken op afstand geen belemmering vormt voor het leveren van dit soort werk, maar ook de efficiëntie en kosteneffectiviteit van werken op afstand aantoonde.

De teamleden van de PBT Group die werden gebundeld en bij dit project betrokken waren, wonen op een aantal locaties – waaronder het VK, Ierland, Nederland, Spanje en Zuid-Afrika – en werkten samen met de onsite business en materiedeskundigen van de fabrikant bij hun verschillende productiebedrijven. en IT-faciliteiten in het VK.

“De technologie die nu beschikbaar is, maakt het gemakkelijker om op afstand te werken”, zegt Wood. “Toen we ons eerste project op afstand deden, bestond er niet zoiets als Microsoft Teams. Tegenwoordig maken videoconferenties en de mogelijkheid om verbinding te maken met externe servers in Britse datacenters en verschillende cloudomgevingen het zeker een stuk eenvoudiger. “

Technologische vooruitgang, gecombineerd met de kwaliteit van vaardigheden, minimaal tijdsverschil en effectieve Engelse communicatie, evenals de uitgebreide ervaring van PBT Group in succesvol werken op afstand, zorgden voor een solide basis voor deze klant om voorbereid te zijn op de nieuwe manieren van werken tijdens deze COVID- 19 crisis.

“We verwachten dat werken op afstand deel blijft uitmaken van de nieuwe norm voor het verlenen van professionele diensten in de dataruimte lang nadat de pandemie voorbij is – niet alleen omdat het zo efficiënt is, maar ook kosteneffectief en omdat mensen zoveel productiever zijn als ze controle hebben hun eigen werkomgeving ”, zegt Wood. “We zijn niet alleen goed thuis in het leveren van deze manier, omdat we dit model in de loop der jaren hebben uitgeprobeerd en getest, maar we kunnen onze klanten ook helpen zich aan te passen.”

Als u op zoek bent naar samenwerking met Data Specialists die de noodzaak begrijpen om gegevens om te zetten in een strategisch bedrijfsmiddel en die zich kunnen aanpassen aan de nieuwe norm van werken op afstand, vandaag en ver in de toekomst, zoek dan niet verder.

Archives

Related Articles