Ontgrendel de kracht van data in de financiële wereld

door | mei 24, 2021

Ontgrendel de kracht van data in de financiële wereld

door | mei 24, 2021 | Blog | 0 Reacties

Informatie is overal om ons heen. Ondanks dat cynici beweren dat veel ervan gewoon ‘ruis’ is, is het tegenovergestelde waar. Gezien de schat aan gegevens waarover we beschikken, realiseren bedrijven zich hoe belangrijk het is om er waarde uit te halen met behulp van een groot aantal analytische oplossingen.

Hoewel organisaties van verschillende groottes en uit elke branche kunnen profiteren van de gegevens, zien we vooral in de financiële dienstverlening aanzienlijke winsten. Een deel hiervan kan worden toegeschreven aan de moeilijke wereldwijde economische omstandigheden en unieke lokale omstandigheden. Natuurlijk is financiën doordrongen van elk aspect van het bedrijfsleven en het gebruik van gegevens op meer innovatieve manieren zal een fundamenteel onderdeel zijn van het concurrerender worden in het verbonden landschap.

Veranderende technologieën

De technologische vooruitgang maakt het zeker gemakkelijker om zinvolle inzichten te extraheren uit de gegevens waarover besluitvormers beschikken. Er moet echter nog steeds de bereidheid zijn om back-endgegevens te onderzoeken en ervoor te zorgen dat de ‘juiste’ informatie wordt gebruikt voor de ontwikkeling van producten en diensten en de herziening van de bedrijfsstrategie.

Evenzo zijn technieken om gegevens te analyseren ook aanzienlijk verbeterd. Tegenwoordig hoef je geen datawetenschapper of bedrijfsanalist te zijn om wat waarde te halen uit de informatie van de inwoner. Ja, deze beroepen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid zinvolle inzichten ontsluiten, maar organisaties die niet over het budget voor deze middelen beschikken, kunnen toch een concurrentievoordeel behalen door interne analyses uit te voeren.

Democratisering van tools

Net zoals cloud computing samenwerking, delen en opslaan van informatie tot een kosteneffectiever proces heeft gemaakt, zo zijn ook tools voor data-analyse die realtime inzichten mogelijk maken iets dat alle bedrijven kunnen uitvoeren.

Wanneer elke uitgave onder de loep wordt genomen en elk regelitem op het bedrijfsbudget wordt onderzocht, kan data-analyse leidinggevenden meer mogelijkheden geven door hen toegang te geven tot informatie op manieren die voorheen onvoorstelbaar waren.

Een geavanceerde mindset

Meer geavanceerde analyses kunnen nog meer zakelijke voordelen opleveren, aangezien bedrijven waar mogelijk een concurrentievoordeel proberen te behalen. De mogelijkheid om gedetailleerde profielen van klanten te genereren, aankooppatronen te identificeren en zelfs telemetriegegevens van verbonden apparaten op te nemen, biedt organisaties een schat aan opties als het gaat om het creëren van meer op maat gemaakte oplossingen.

Houd rekening met het potentieel van voorspellende analyses en je hebt een omgeving die ongelooflijk bevorderlijk is voor een persoonlijkere klantervaring. En het is dit unieke aanbod dat belanghebbenden verwachten van meer verbonden – en gegevensbewuste – bedrijven in 2018.

Dus ook al denken sommigen misschien dat echte real-time analytics nog een tijdje weg is, het zijn de organisaties die er in de komende maanden en jaren het meeste profijt uit kunnen halen qua financiën.

Archives

Related Articles