Hybride cloud essentieel voor digitale transformatie

door | mei 24, 2021

Hybride cloud essentieel voor digitale transformatie

door | mei 24, 2021 | Blog | 0 Reacties

Gedacht leiderschap van de PBT Group

De vierde industriële revolutie (de versmelting van fysiek, digitaal en biologisch) staat voor de deur. Digitale transformatie is gemeengoed geworden en het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR) maken deel uit van strategiediscussies. Maar hoe beïnvloedt dit de cloudbenaderingen?

In veel opzichten kan de cloud worden beschouwd als een van de enablers of katalysatoren voor dit digitale tijdperk. Kijk maar naar de invloed die het heeft gehad op het veranderen van IT binnen organisaties.

Technologie-afdelingen vervulden voorheen (overwegend) een ondersteunende functie gericht op hardware en software. Dankzij virtualisatie begonnen meer organisaties ‘as-a-service’-oplossingen te omarmen. Dit betekende dat hun interne IT-teams vollediger konden integreren met de rest van het bedrijf, wat resulteerde in efficiëntere en kosteneffectievere systemen en processen.

Hybride boven alles

Hoewel er veel discussie is geweest over de voordelen van publieke versus private cloud, is de hybride aanpak degene die de meeste grip heeft gekregen. Het haalt het beste uit twee werelden en geeft besluitvormers het perfecte platform om proof-of-concepts te lanceren voordat het wordt uitgerold naar de rest van de organisatie.

De hybride cloud heeft niet alleen veranderingen ondergaan in de manier waarop gegevens worden opgeslagen, maar ook in de manier waarop Business Intelligence (BI) -tools worden gebruikt om gegevens te analyseren en besluitvormers te voorzien van informatie om organische wijzigingen in de bedrijfsstrategie aan te brengen.

Data-explosie

De groei van gegevens is zo groot dat bedrijven zijn gaan vertrouwen op de cloud om niet alleen de vereiste IT-services te leveren, maar ook om bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit en strategieën voor disaster recovery.

Nu IoT de exponentiële groei van verbonden apparaten en datakanalen ziet, hebben bedrijven oplossingen nodig die niet alleen data beter beheren, maar die ook gebruiken[data] voor inzichten die hun eigen digitale transformatiedoelstellingen informeren.

Niet alleen technologie

Wellicht nog kritischer: de reis naar digitale transformatie moet niet alleen als een technologische reis worden beschouwd. Ondanks hoe de cloud IT ‘meer mainstream’ heeft gemaakt, zijn sommige bedrijven nog steeds van mening dat digitaal draait om de geïmplementeerde software en virtuele services.

Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Als digitale transformatie effectief wil zijn, moet het bedrijf een andere kijk op technologie en zaken omarmen. In feite zouden deze twee gebieden in de huidige omgeving niet eens gescheiden moeten zijn.

Data, BI en de cloud vormen een symbiotische relatie in een digitaal bedrijf met extra overlays zoals realtime analyse, datawetenschap en besluitvormingsautomatisering. Al deze elementen zijn nodig om samen te werken voor een effectieve digitalisering van klantbetrokkenheid en interne operaties.

De hybride cloud blijft een integraal onderdeel van het succes van de digitale transformatie-initiatieven van een bedrijf. Zonder het de basis te bieden die nodig is voor het verzamelen en analyseren van gegevens, kunnen bedrijven het risico lopen hun relevantie te verliezen aan meer vooruitstrevende concurrenten.

Archives

Related Articles