Een toekomst in data aanmoedigen

door | mei 24, 2021

Een toekomst in data aanmoedigen

door | mei 24, 2021 | In de media | 0 Reacties

< Terug naar artikelenEen Zijn gegevens wetenschapper is momenteel een van de populairste banen in Amerika. Volgens onderzoek is bijna de helft van de 25 genoemde ‘beste banen in Amerika’ technologisch gerelateerd – en daarvan staan datawetenschappers bovenaan de lijst.

Als we echter naar het lokale landschap kijken, wordt deze realiteit hier weerspiegeld, vooral als we kijken naar de groei van de digitale wereld en de impact ervan op Zuid-Afrika. ondernemingen ?

Het antwoord is een simpel nee – niet omdat de behoefte aan datawetenschappers er niet is. In feite is het precies het tegenovergestelde. Er is een zeer reële behoefte aan deze unieke technische vaardigheden op de lokale zakelijke markt, vooral gezien de hoeveelheid gegevens waarmee bedrijven te maken hebben, en deze gegevens blijven jaar na jaar aanzienlijk toenemen.

Terug naar de basis

Bedrijven realiseren zich dat data, mits correct gebruikt, daadwerkelijk een enorme meerwaarde opleveren voor het bedrijfsresultaat en resulteren in een betere winstgevendheid van het bedrijf. De gegevens zijn echter vaak te complex en ongelijk, en vereisen daarom een unieke vaardigheden van een datawetenschapper als het bedrijf wil dat de gegevens worden geanalyseerd om ervoor te zorgen dat ze daadwerkelijk waarde kunnen toevoegen.

Een datawetenschapper is iemand die het vermogen heeft om een breed scala aan vaardigheden te gebruiken om onbewerkte gegevens te vertalen naar een zinvol eindresultaat voor het bedrijf, en om dit resultaat op een manier te communiceren die een interessant verhaal vertelt voor het publiek. Hiervoor beschikt men doorgaans over de volgende vaardigheden: technische informatica, gedragseconomie, statistiek, visualisatie, psychologie en bedrijfskundige kennis.

Toch bevindt SA zich nog steeds in een nogal nare situatie als het gaat om deze benodigde ICT-vaardigheden. De resultaten van de vaardigheidsenquête van het Johannesburg Centre for Software Engineering (JCSE) bevestigen dit sentiment en bevestigen dat het lokale tekort aan ICT nog steeds enorm is. Koppel dit aan het feit dat vaak technisch geschoolde mensen worden gerekruteerd om in het buitenland te werken, en de situatie wordt nog erger. Het resultaat is helaas een negatieve impact op het ondernemingsklimaat, aangezien bedrijven moeite hebben om het gespecialiseerde personeel te vinden dat ze nodig hebben.

Daarom wordt het duidelijk dat er meer moet worden gedaan aan de ontwikkeling van vaardigheden. De JCSE-enquête is heel duidelijk over het feit dat de industrie en de academische wereld moeten ingrijpen en SA helpen de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om deze nieuwe digitale economie waarin bedrijven actief zijn, vooruit te helpen. Het is natuurlijk geweldig om te zien hoe scholen en universiteiten zich beginnen te richten op programma’s die gericht zijn op de ontwikkeling van IT-vaardigheden, maar dit alleen is niet genoeg.

Empowerment van medewerkers

Vanuit zakelijk oogpunt moeten meer bedrijven meedoen en deel gaan uitmaken van de oplossing. Dit kan zo simpel zijn als het ondersteunen van lopende programma’s die al op de markt actief zijn en die jonge werknemers aanmoedigen om verder te studeren om hun technische vaardigheden te ontwikkelen – op basis van wat de markt vereist. Als alternatief kunnen bedrijven hun eigen programma’s ontwikkelen of jonge werknemers aanmoedigen om verder te studeren, bijvoorbeeld deeltijd- of diplomacursussen.

Bedrijven hebben moeite om het gespecialiseerde personeel te vinden dat ze nodig hebben.

Degenen die al in het veld zijn, moeten met het bedrijf waar ze werken, praten om te zien of het haalbaar is om programma’s voor het ontwikkelen van vaardigheden en technische cross-skilling-sessies en workshops te creëren om continu leren binnen deze ruimte aan te moedigen. Gegevens blijven evolueren, en dat geldt ook voor de kennis en vaardigheden van werknemers. Voortdurende on-the-job training met sterk mentorschap is de sleutel tot het ontwikkelen van de cruciale ICT-vaardigheden die lokaal nodig zijn.

Bovendien heeft de publieke sector hier ook een geweldige kans – waar het faciliteiten zou kunnen bieden, zoals opleidingscentra en beurzenregelingen (bovenop de huidige programma’s, en programma’s die speciaal gericht zijn op ICT) om jonge professionals te helpen om vroeger beter bekwaam te worden – en wanneer – het betreden van de arbeidsmarkt in de ICT-ruimte.

De behoefte aan specifieke ICT-vaardigheden in de zakenwereld zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen, maar zal alleen maar toenemen naarmate de innovatie op dit gebied voortduurt. Als gevolg hiervan zal een carrière op dit pad een individu goed van pas komen.

Bedrijven in Zuid-Afrika moeten de ontwikkeling van technische niche-vaardigheden ondersteunen door middel van IT-onderwijs en door betrokken te raken bij programma’s om de ontwikkeling van dergelijke ICT-vaardigheden te ondersteunen en te bevorderen. Zonder deze toezegging kan de industrie er niet voor zorgen dat de technische vaardigheden die bedrijven vandaag nodig hebben, er in de toekomst zullen zijn – deze vaardigheden moeten worden ontwikkeld als de volgende generaties impact kunnen hebben.

 

Bron: ITWeb.co.za

Archives

Related Articles