De echte zakelijke waarde van het nastreven van best practices op het gebied van gegevensbeheer

door | mei 24, 2021

De echte zakelijke waarde van het nastreven van best practices op het gebied van gegevensbeheer

door | mei 24, 2021 | In de media | 0 Reacties

< Terug naar artikelenDe progressieve toepassing van data governance op prioritaire gebieden van data business levert onmiddellijke voordelen op terwijl bedrijven werken aan het einddoel van geautomatiseerde data governance systemen, zegt business intelligence firm PBT Group Strategic BI manager Yolanda Smit .

Het toeschrijven van de verantwoording van data aan verschillende bedrijfsfuncties en het formaliseren van de bestaande informele datamanagementsystemen in lijn met business rules en requirements zorgt direct voor een beter overzicht van bedrijfskritische functies.

Voor elke regel en elk principe van data governance dat is gedefinieerd, wordt het toevoegen van nieuwe data en systemen eenvoudiger en sneller en worden risico’s verminderd of geëlimineerd.

Het integreren en automatiseren van bedrijfsprocessen en -systemen vereist dat regels en beleid effectief worden toegepast op de gegevens die erop betrekking hebben. Data governance-processen ondersteunen dus de holistische transformatie van het bedrijf, voegt ze eraan toe.

Gegevensbeheer ondersteunt ook de gegevensarchitectuur van een bedrijf door ervoor te zorgen dat er effectief naar informatie wordt verwezen om nauwkeurige en vergelijkbare weergaven te bieden. Dit vermindert de gegevensopslag, het beheer en de bijbehorende gegevensrechtelijke risico’s, terwijl de basisfuncties van het bedrijf worden verbeterd.

“Standaardisatie van data en datakwaliteit verbetert de efficiëntie van alle bedrijfssystemen die deze kritische data gebruiken. De beste manier om deze problemen geleidelijk en gedetailleerd aan te pakken, is door te bepalen welke gegevens strategische of hoge prioriteit hebben, en die vervolgens eerst te beheren. ”

“Wij pleiten voor een pragmatische en systematische aanpak om datagovernance te verbeteren. Hoewel onze klanten zich doorgaans zorgen maken over de complexiteit, is het gemakkelijk om het werk met de hoogste prioriteit te identificeren zodra we enkele basisvragen voor gegevensbeheer beginnen te beantwoorden – wie de eigenaar is van de gegevens en welke manager ervoor verantwoordelijk is. ”

De bedrijfsregels die inherent zijn aan elke organisatie, kunnen gemakkelijk worden blootgelegd en geformaliseerd, en bedrijven zijn doorgaans verbaasd over het gemak waarmee de voortgang van data governance kan worden geïmplementeerd en de waarde die wordt ontsloten door het verbeteren van datamanagement, zegt Smit.

Ten slotte is het hebben van goede gegevensbeheer- en governance-systemen zeer effectief om controle over het bedrijf te garanderen en dat het gemakkelijk voldoet aan de regelgeving binnen meerdere rechtsgebieden, wat vaak het geval is bij multinationale ondernemingen.

Elke verdere digitalisering, wijzigingen in regelgeving en verbeteringen van het informatietechnologiesysteem worden ook ondersteund door gegevens van hoge kwaliteit, waardoor de duurzaamheid van het bedrijf wordt vergroot.

De waarde van best practice datagovernance is meer dan alleen effectieve compliance en biedt de mogelijkheid om processen te stroomlijnen, dankzij gedetailleerde kennis van datastromen en -processen, en data governance is vaak een katalysator voor efficiëntie, concludeert Smit.

Bron: Engineering Nieuws

Archives

Related Articles